Populära bilmodeller inom transportindustrin

shutterstock_209208889Varje dag körs det tusentals kilon av frakt genom Sverige, det kan handla om allt från stora lastbilar till mindre skåpbilar. Oavsett vilket avstånd fordonen kör på, eller vilken storlek som är på fordonen, finns det några modeller som är populärare än andra. Bland lastbilarna har Volvo länge varit ett märke som varit både välanvänt och välkänt även bland de stora företagen. Deras lastbilar är den delen av företaget som går absolut bäst och deras lastvagnar är minst lika populära här i Europa som på andra sidan Atlanten i USA. Volvo F88 har sedan sitt släpp varit en av de populäraste modellerna.

Skåpbilar för olika behov

På senare år har skåpbilen slagit sig in som det vanligaste sättet att frakta saker på, då främst inom stora städer och mellan mindre orter. Det kan handla om allt från postens transporter till skåpbilar där man har all sin utrusning som snickare eller elektriker. Det finns många klassiska bilar och modeller som används av dagens hantverkare, där man ofta kan se både Volkswagen Transporter T5, Opel Astra Van och Nissan NV200. 2012 utsåg man Renault Kangoo Z.E till den bästa bilmodellen inom transportindustrin, något som inte överraskar då den är både stark och väldigt rymlig.

Ford har varit stora länge

Varje år finns det en gala där man utser den bästa transportbilen, där alla ovannämnda bilar har fått vara med och tävlat genom åren. Det finns ett märke av transportbilar som lyckats stå ut lite extra under de senaste åren: Ford. Ford Transit Connect blev årets transportbil år 2014, en titel som tidigare modell lyckades ta även 2003. Året där innan var det Ford Transit Custom som blev årets transportbil. Detta är ett stort lyft för Ford som märke som med sina personbilar oftast inte brukar klara sig så bra i olika tester världen över.